A legszebb Disney által ihletett eljegyzési gyűrűk

A mesevilág királynői, pontosabban legtöbbször a hercegnői már régóta szolgálnak ihletül az ékszertervezőknek. De úgy tűnik, a való életben a hercegnők nem csakhogy a múzsái az ékszertervezőknek, hanem egyenesen a Disney elvarázsolt világába varázsolják a tündéri ékszereket. Az egyesült államokbeli bázisú Disney Engagement Rings által megtervezett ékszerekből álló kollekció számos olyan eljegyzési gyűrűt tartalmaz, melyet a The Walt Disney Company hercegnői inspiráltak.

Az egyes darabokat úgy tervezték meg –közülük számosat, melyekben többféle színes drágakő ötvözete is található-, hogy akár a 10 legikonikusabb Disney hercegnő is viselhetné őket a mesékben, például Hófehérke, vagy éppen Hamupipőke. Habár mindez egy fiktív mesevilágon alapszik, mégis nem ez az első példa a mesehősök és hercegnők által ihletett ékszerek megjelenésére.

A tavalyi évben korábban például a „Grace – Monaco csillaga” című filmben tűntek fel Grace Kelly kedvenc Cartier darabjai, melyek központi szerepet kapnak a filmben, ezzel is hangsúlyozva azt, hogy valójában a hercegnő életében is milyen jelentősek voltak ezek a darabok. A Disney weboldala szerint, minden egyes gyűrű egy-egy kézzel készített darab, melyben egyedileg formára faragott drágakövek vannak tökéletes precizitással elhelyezve. Minden egyes gyűrű testre szabható, azaz egyedi üzenet gravírozható a belsejébe.

Hófehérke:

Hófehérkének, az eredeti Disney hercegnőnek olyan fehér a bőre mint a hó, olyan fekete a haja mint az ében, és olyan vörös az ajka, mint a rózsa. A gyűrűt úgy tervezték meg, hogy természetre hasonlító, és leginkább virágmotívumok legyenek rajta, akárcsak a mesében. A fehérarany gyűrű közepén egy rubin drágakő ékeskedik, melyet kék és sárga zafír ölel körül.

Hamupipőke:

A mese 1950-ben jelent meg, és Hamupipőke volt a második hercegnő, akit a Walt Disney megalkotott. Hamupipőkét mindvégig az intelligencia, és a nagylelkűség jellemezte, még akkor is, amikor szolgaként kellett élnie a gonosz mostohaanyjával. A gyűrűben is meglátszanak ezek a csodálatra méltó vonások, melyet jól jelképez a két sor akvamarin drágakő, melyek egy kékszínű topázt vesznek körül. A fehérarany ékszeren fehér apró zafírok teszik még szebbé a gyűrű két oldalát.

Csipkerózsika:

A harmadik Disney hercegnő Auróra volt, akit 1959-ben ismerhettünk meg először. Jellemző rá, hogy reménytelenül romantikus, miközben egyszerre félénk és kedves karakter, valamint nagyon jellegzetes a csodás szőke haja, mely úgy ragyog, akár a napsütés. A gyűrű a hercegnő haját is jelképezi az arany fonatszerű minta segítségével, mely kihangsúlyozza a csodás rózsaszín szív alakú turmalint, az apróbb gyémántokat, és a központi rózsaszín zafírt.

A három legismertebb Disney hercegnőn kívül még további hét olyan fontos meseszereplő van, akiknek egyedi gyűrűt készítettek. Fontos többek között megemlíteni Arielt, a Kis Hableányból, akinek a gyűrűjében a tenger színei köszönnek vissza lila- piros- zöld drágakövekkel. Nem hagyhatjuk ki a Szépség és a szörnyeteg című mese hercegnőjét Belle-t sem, valamint az Aranyhaj-ból Rapunzelt, akik szépséges arany gyűrűt kaptak. A többi Disney meseszereplő –Jasmine (Aladdin), Mulan, Tiana (A hercegnő és a béka)- fehérarany gyűrűt kaptak különböző drágaköves kiegészítésekkel, egyedül Pocahontas kapott rózsaarany színű ékszert.