Az ékszertervező Lili Colley hatalmas kalandok elé néz

Miután megnyerte a nemzetközi tehetségkutató ékszer díját 2013-ban, Lili Colley elfoglalt volt. Mindez néhány lenyűgözően csillogó kompozíciót eredményezett, kezdve az olyan lapoknál, mint a Vogue Italia vagy a Vogue Gioiello, majd folytatva a Milánói Divathéten, ahol együttműködött a Manish Arora-val, miközben a kifutón a 2015-ös tavaszi/nyári kollekciójukat mutatták be, végül pedig megjelenve a Párizsi Divathéten is.

A kis londoni stúdiójában Lili legutóbb a Geo Deco kollekción dolgozott, mely már első látásra magára vonzza az emberek figyelmét. Az ékszerek tervezése során egy speciális 3D-s programot használ, mellyel az egyes darabok rétegeit tudja megalkotni 3D-s formában. Számos fényvisszaverő anyag, és egy sor színes fényvezető anyag segítségével, valamint az aranyszínű darabokkal elég látványos formákat tud létrehozni.

A következő kollekciójában, saját elmondása szerint lávára, tűzre, és vulkanikus anyagokra hasonlító ékszereket találhatunk majd: „Szeretnék olyan ékszereket létrehozni, amelyekről az embereknek a tűz, a kristály klaszterek, a tüzes fény, valamint egyfajta építészetileg létrehozott szépség jut az eszükbe.”

A 2014-es Párizsi Divathétre Lili a díjnyertes SuperNova koncepcióval készült. A SuperNova kollekció egy csillag felrobbanását jelképezi, mely beragyogja az egész galaxist, és több energiát sugároz, mint a nap az egész élete során. Ez esetben tehát egyértelmű, hogy a SuperNova kollekcióban minden Swarovski ékszer kristályokkal lett ellátva. Erre a kollekcióra is a tervező lézer vágást használt az egyes rétegek színjátszó hatásának az eléréséhez, így az ékszerek anyagában helyt kapnak bizonyos fényvisszaverő anyagok is- habár ezúttal önmagában már a kristályok is létrehozzák a csillogó hatást. „A Swarovski kristályok olyan formára lettek vágva, hogy maximalizálják a szikrázó csillogást. Az egyes darabokba úgy lettek a kövecskék beágyazva, hogy a fény és az élet tükröződjön a koncepcióban.”

Az ékszertervező Lili Colley hatalmas kalandok elé nézEz volt ugyanakkor a Swarovski első megjelenése a Manish Arora-nál is, ahol az ékszereknek köszönhetően egy új világ nyílt meg. Lili csodálkozott is azon, hogy Manish Arora személyesen kereste fel amiatt, mert megtudta, hogy ő készítette a SuperNova kollekció darabjait! Kérte, hogy bemutathassa az ékszereket a színes ruhadarabjai mellett. Inspirálták egymást, Lili pedig néhány személyre szabott hordható ékszerdarabot is ajándékozott neki. Az élmény, hogy olyan keményen dolgozott és olyan rövid idő alatt hozta létre a kollekcióját, egy értékes betekintést biztosított Lilinek az iparba.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a nemzetközi tehetségkutató és a Swarovski Lili Colley ékszertervező munkájának fontos része, hiszen amint elkezdett a kollekcióján dolgozni eldöntötte, hogy létrehozza a Geo Deco és a SuperNova ékszereket, melyeknek a 2013-ban megjelent nyaklánc darabjai a legnépszerűbbek. Az ékszertervezés képességét már láthattuk Lili Colley-től, és nem szabad elfelejteni azt sem, hogy az ékszerkollekciók létrehozásának kalandos útja még csak most kezdődik.