kölcsönzés címkéhez tartozó bejegyzések

Milyen feltételei vannak a takarítógépek kikölcsönzésének?

Mikor eldöntjük magunkban, hogy felkeressük a hozzánk legközelebbi takarítógép kölcsönzésre szakosodott céget, hogy béreljünk egy nekünk megfelelő gépet, előtte tisztában kell legyünk, milyen feltételek mellet tudjuk majd ezt megtenni.

Karcher takarítógép

A gépeket általában napi szinten lehet kikölcsönözni, ami azt jelenti, hogy a kölcsönzés idejétől számított 24 órán belül vissza kell azt vinnünk a kölcsönzőbe. Vannak olyan esetek, amikor nem elég a 24 óra a munka elvégzéséhez, ilyenkor a kölcsönzővel kell egyeztetni, és ha szerencsénk van, akár kedvezményt is kaphatunk majd. Előfordulnak olyan bónuszok is, amikor többszöri kölcsönzés után, százalékos kedvezményeket kaphatunk, ha hűségesek vagyunk egy céghez.

A kölcsönzéshez mindenképpen vigyünk magunkkal érvényes személyigazolványt, lakcímkártyát mivel ezek nélkül nem tudjuk bérbe venni a kívánt takarítógépet. Miután betértünk a kölcsönzőbe, két esettel találkozhatunk, van amikor rögtön bérbe tudják adni nekünk a kívánt gépet, azonban előfordulhat olyan is amikor csak előzetes bejelentkezéskor tudnak majd minket kiszolgálni.

A gépek bérlésekor készüljünk arra, hogy kaukciót kell fizetnünk, ami a takarítógép árának tört része, és amit teljes egészében visszakapunk, ha sértetlenül visszük vissza az eszközt. A díj értéke nagyban függ a gép minőségétől és attól is, hogy sima takarítógépet vagy valamilyen más típusút szeretnénk kikölcsönözni.

Természetesen nem fognak a kezünkbe dobni egy gépet csak úgy, mivel adnak hozzá használati útmutatót, hogyan is kezeljük, és mire figyeljünk a szállításkor. Általában a cégvezetők fel szokták ajánlani, hogy van emberük, aki helyettünk elvégzi a munkát, természetesen valamilyen bér fejében, de az is elő szokott fordulni, hogy ingyen is segítenek nekünk, és hívhatjuk őket, ha valamit nem értenénk.

A takarítógépet csak az előírt feltételek mellet lehet használni, és a tisztítását, és a porzsák cserét is csak szakszerűen lehet elvégezni. Ha esetleg valamilyen kárt vagy külső sérülést okozunk az eszközben, azért mi vagyunk a felelősek, és ezt ki kell fizetnünk, vagy levonják a kauciónkból. Ez az eshetőség akkor is előfordulhat, ha késünk a visszavitellel.
Néhány cég konkrétan előírja, hogy milyen tisztítószert rakhatunk a takarítógépekbe, mivel azt mondják más tisztítószerek kárt okozhatnak az eszközben. Természetesen az előírt adagokat kell nekünk is a tisztítógépbe beletölteni, ha azt szeretnénk, hogy tökéletesen működjön. A bérlő cégek többsége ingyen ad koncentrátumot és olyan adalékokat, amiket a saját gépüknél használni kell.

Arra mindenféleképpen figyeljünk a szállításnál, hogy ne sérüljön az eszköz, mert a karcolásos sérülések, amiket a szállítás során keletkeznek szintén a mi hibánkként jegyzik majd. Az eszközöket ne vigyük ki szakadó esőbe, mivel beázhatnak, és berozsdállhatnak, amit szintén nekünk kell kifizetni.
Így december tájékán pedig figyeljünk arra, hogy ne hagyjunk kint száraz időben sem a szabadban a gépeket, mivel a fagy is kárt okozhat a külsőben, vagy ami még rosszabb, a motorban is.