pénztárcabarát címkéhez tartozó bejegyzések

Az online filmek előnyei

Az online digitális világ ma már teljes egészében meghatározza életünket és mindennapjainkat. Míg néhány évvel ezelőtt sokan azt sem tudták, hogy mi az internet, addig ma már az emberek jelentős része meg sem tudna lenni nélküle. Az online világ mondhatni teljesen behálózta őket, ezáltal pánik tör ki, ha elmegy az internet, mert az emberek már ott élik életüket, ott kommunikálnak barátaikkal és ismerőseikkel, és manapság már ott szórakoznak is. Még viszonylag friss fogalom, de egyre többen ismerik meg ebből kifolyólag az online filmek, az online filmnézés előnyeit, aminek jelenleg lényegesen több előnyét ismerhetjük, mint hátrányát.

Az online film ugyanis például akkor is megoldást jelenthet számunkra, ha nincs időnk, vagy sokkal inkább pénzünk elmenni a moziba azért, hogy megtekintsük aktuális kedvencünket, esetleg nem akarunk hónapokat várni arra, míg az adott alkotás DVD-n vagy letölthető formában is megjelenik jó minőségben. Az online filmekre szakosodott oldalak többsége első kézből, jó minőségben, legálisan kínálja megtekintésre a legfrissebb és legjobb mozis sikereket úgy, hogy közben ki sem kell mozdulni otthonunkból, csak néhány kattintás és máris nézhetjük a filmet.

Nem számít, hogy milyen stílust kedvelünk, így legyen szó akció-, animációs-, családi-, dokumentum-, romantikus- vagy éppen horrorfilmekről, a legtöbb online filmekre szakosodott oldalon már műfajok szerint is szűrhetjük a különféle műveket. Ennek köszönhetően nem csak az aktuális filmeket tekinthetjük meg, hanem a korábban megjelent emlékezetes darabokat is. Az online filmek előnye továbbá, hogy a szélessávú mobilinternet terjedésével, ma már szinte bárhol is járunk, ezek a mozgóképek elérhetővé válnak számunkra. Ehhez az okostelefonok miatt már számítógép sem kell, elég csak egy nagyobb képernyős készülék, és az online film máris nézhetővé válik.

Ez különösen nagy előny, ha például vidékre látogatunk, vagy például egy vihar miatt elment az áram, hiszen ilyen esetekben nincs más dolgunk, mint előkapni telefonunkat, és amennyiben rendelkezésünkre áll a megfelelő sávszélesség, az adott film azonnal nézhetővé válik. Téved továbbá, aki úgy gondolja, hogy az online filmek korlátok közé szorítják a nézőket, hiszen a filmek bármikor megállíthatók, szüneteltethetők és akár még előre- vagy hátra is tekerhetők, sőt mi több, annyiszor nézhetjük őket újra, ahányszor csak szeretnénk.

Nyilván a mozis élményt semmi sem pótolhatja, de amennyiben okostelevízióval rendelkezünk, esetleg számítógépünk HD minőségű képet tud sugározni a televíziónkra, akkor egy jó hangrendszerrel már az online filmek által is olyan élményt élhetünk át, mintha a moziban ülnénk, csak éppen nem kell mások suttogását és zörgését hallgatnunk. Ezen felül áthívhatjuk barátainkat, vagy megnézhetjük párunkkal közösen is a legjobb filmeket, legyen szó az újdonságokról vagy az igazi klasszikusokról.

Az online filmek előnye továbbá, hogy segítségükkel teljesen kiiktathatjuk életünkből a televíziót. A legtöbb ember ugyanis általában a filmek miatt néz tévét, illetve fizet elő egy kábelszolgáltatóra, de az online filmek széles tárházából válogatva mindig mi döntünk az esti programról, ezen felül pedig nem csak megspórolhatjuk ezáltal a kábelszolgáltatóra költött több ezer forintot, hanem nem kell tartanunk a fennakadásoktól, a műsorszünetektől, vagy a sokak életét megkeserítő, idegesítő reklámokról sem.

Arról nem is beszélve, hogy egy online filmet bármikor félbeszakíthatunk, és később folytathatunk, míg a televíziós adások esetében ez kivitelezhetetlen.