takarítógép címkéhez tartozó bejegyzések

Milyen feltételei vannak a takarítógépek kikölcsönzésének?

Mikor eldöntjük magunkban, hogy felkeressük a hozzánk legközelebbi takarítógép kölcsönzésre szakosodott céget, hogy béreljünk egy nekünk megfelelő gépet, előtte tisztában kell legyünk, milyen feltételek mellet tudjuk majd ezt megtenni.

Karcher takarítógép

A gépeket általában napi szinten lehet kikölcsönözni, ami azt jelenti, hogy a kölcsönzés idejétől számított 24 órán belül vissza kell azt vinnünk a kölcsönzőbe. Vannak olyan esetek, amikor nem elég a 24 óra a munka elvégzéséhez, ilyenkor a kölcsönzővel kell egyeztetni, és ha szerencsénk van, akár kedvezményt is kaphatunk majd. Előfordulnak olyan bónuszok is, amikor többszöri kölcsönzés után, százalékos kedvezményeket kaphatunk, ha hűségesek vagyunk egy céghez.

A kölcsönzéshez mindenképpen vigyünk magunkkal érvényes személyigazolványt, lakcímkártyát mivel ezek nélkül nem tudjuk bérbe venni a kívánt takarítógépet. Miután betértünk a kölcsönzőbe, két esettel találkozhatunk, van amikor rögtön bérbe tudják adni nekünk a kívánt gépet, azonban előfordulhat olyan is amikor csak előzetes bejelentkezéskor tudnak majd minket kiszolgálni.

A gépek bérlésekor készüljünk arra, hogy kaukciót kell fizetnünk, ami a takarítógép árának tört része, és amit teljes egészében visszakapunk, ha sértetlenül visszük vissza az eszközt. A díj értéke nagyban függ a gép minőségétől és attól is, hogy sima takarítógépet vagy valamilyen más típusút szeretnénk kikölcsönözni.

Természetesen nem fognak a kezünkbe dobni egy gépet csak úgy, mivel adnak hozzá használati útmutatót, hogyan is kezeljük, és mire figyeljünk a szállításkor. Általában a cégvezetők fel szokták ajánlani, hogy van emberük, aki helyettünk elvégzi a munkát, természetesen valamilyen bér fejében, de az is elő szokott fordulni, hogy ingyen is segítenek nekünk, és hívhatjuk őket, ha valamit nem értenénk.

A takarítógépet csak az előírt feltételek mellet lehet használni, és a tisztítását, és a porzsák cserét is csak szakszerűen lehet elvégezni. Ha esetleg valamilyen kárt vagy külső sérülést okozunk az eszközben, azért mi vagyunk a felelősek, és ezt ki kell fizetnünk, vagy levonják a kauciónkból. Ez az eshetőség akkor is előfordulhat, ha késünk a visszavitellel.
Néhány cég konkrétan előírja, hogy milyen tisztítószert rakhatunk a takarítógépekbe, mivel azt mondják más tisztítószerek kárt okozhatnak az eszközben. Természetesen az előírt adagokat kell nekünk is a tisztítógépbe beletölteni, ha azt szeretnénk, hogy tökéletesen működjön. A bérlő cégek többsége ingyen ad koncentrátumot és olyan adalékokat, amiket a saját gépüknél használni kell.

Arra mindenféleképpen figyeljünk a szállításnál, hogy ne sérüljön az eszköz, mert a karcolásos sérülések, amiket a szállítás során keletkeznek szintén a mi hibánkként jegyzik majd. Az eszközöket ne vigyük ki szakadó esőbe, mivel beázhatnak, és berozsdállhatnak, amit szintén nekünk kell kifizetni.
Így december tájékán pedig figyeljünk arra, hogy ne hagyjunk kint száraz időben sem a szabadban a gépeket, mivel a fagy is kárt okozhat a külsőben, vagy ami még rosszabb, a motorban is.

Milyen takarítógépet kölcsönözzünk?

Mikor rávesszük magunkat, hogy kitakarítsuk a teljes lakást, nemcsak porszívóra és portörlőkre lesz szükség, hanem olyan gépekre is, amik hatékonyon tisztítják meg a bútorainkat, és a szőnyegeinket.

Ekkor jön a kérdés, hogy érdemes e venni egy univerzális takarítógépet több tízezerért, ami nem is biztos, hogy minden foltot ki tud szedni, vagy inkább kölcsönözzünk ki egy olyan gépet vagy gépeket, amik minden téren használhatóak lesznek a takarításunk során.

A takarítógép kölcsönzés Magyarországon is nagyon népszerű, így minden nagyobb városban vannak olyan cégek, akitől ki tudjuk bérelni a megfelelő készüléket magunknak. Elég rákeresnünk az interneten, és máris elénk tárul a választék, és már csak döntenünk kell.

Itt van néhány tipp, hogy milyen takarításhoz, milyen típusú gépet kell kölcsönöznünk.

  • Kárpit vagy szőnyegtisztításhoz ajánlatos takarítógépek, elsősorban a kiömlött folyadékok eltüntetésére alkalmasak, de a padlón, vagy a kárpiton keletkezett szennyeződéseket is ki lehet vele könnyedén szedni. Egy ilyen gép segítségével azonban az atkákat és más élősködőket is könnyedén eltávolíthatjuk.
  • Ha valamilyen makacs folttal kell megbíróznunk érdemes egy egytárcsás súrológépet beszereznünk. Ezek nem a legerősebb súrológépek, hanem közepes fokozaton működő eszközök, aminek köszönhetően, nem teszik tönkre a tisztítandó anyagokat. Az intenzív súrolóhatás miatt, könnyedén megszabadítanak minket a foltoktól és szennyeződésektől, így régi fényében pompázhatnak újra a bútoraink és a szőnyegeink.
  • Gondoljunk arra is, hogy nemcsak a kárpitjainkat kell tisztítanunk, hanem a lakás más részeit is, mint például a fürdőszobát és a konyhát. Az ilyen tisztításokra legalkalmasabb a gőztisztítógépek használata. Ezek az eszközök az üveg (ebbe beletartozik az ablaküveg is), a tükör, a hőálló felületek, a csempe, és más vízzel mosható felületek tisztítására alkalmasak. Az ilyen gépeknek az ereje abban rejlik, hogy körülbelül 100 és 140 C fokos gőzt fújnak a szennyeződött felületre, így tisztítva meg őket.

Miért érdemes ipari porszívót bérelnünk?

Sokan úgy gondolják, hogy egy házfelújítás után, nincs szükség ipari porszívóra, mivel a törmelékeket össze lehet szedni kézzel, a port is fel lehet seperni, és utána még egy nagyobb porszívózás a felújított lakrészen bőven elég.

Azonban ez egyrészt nagyon sok időt vesz igénybe, másrészt nem elég egy-két ember hozzá, hogy a takarítás teljes tökéletes legyen. Az emberek többsége a bérlési költség miatt nem használ ilyen eszközt.

A bérlési díjak Magyarországon változóak, azonban egy napra, márkától függetlenül, 4000-5000ft-ból jön ki, de vannak olyan esetek is, hogy ha több napra béreljük ki az adott gépet, 2-3 ezer forintot is spórolhatunk vele. Az tudnunk kell mivel nem kis teljesítményű és méretű gépekről van szó, elég sok helyen a porzsákot is ki kell fizetnünk, mivel ha ezt tönkreteszünk, az a mi hibánknak fog minősülni.

Sajnos a fő ok, ami miatt nem szeretnek az emberek ilyen gépeket bérelni az a kaukció letétele. Akadnak olyan üzletek ahol nem kérnek, de ezek ritkábbak. Egy átlagos biztosítási díj, amit ki kell fizetnünk körülbelül 20 ezer forinttól kezdőik felfele, ami függ a márkától, és a gép minőségi állapotától is.

Az ipari porszívóknak egyébként 2 típusát ismerjük, az egyfázisút és a háromfázisút. Az egyfázisúak elsődlegesen az építkezéseken keletkezett porok, melléktermékek és kisebb folyadékok felszívására alkalmasak. A háromfázisú nagyobb teljesítménnyel bír, ami azt jelenti akár 24 órás folyamatos használatot is kibírnak, és a komolyabb építkezéseken és ipari környezetben is könnyedén használhatóak. A háromfázisú 2x nagyobb, mint a kisebb testvére, ezért nehezebb is vele közlekedni, és a szállítása is okozhat némi problémát.

Az ipari porszívó alkalmas még faipari törmelék felszívásra is, dugulás elhárításhoz is, ha rendelkezünk megfelelő szakképesítéssel, másrészt pedig parkolók, garázsok, műhelyek és irodák takarítására is kiváló. Az eszközöket óvni kell a folyamatos csapadéktól, de ha víz éri egy bizonyos pontig nem tesz benne kárt, azonban a fagykárok, javíthatatlan sérüléseket is okozhatnak a porszívónak.